Aktuellt 2017

Aktuellt 2017

December

November

Tarttu Estland 4-5 november

Det blev Luna som stod för helgens bästa resultat. Hon vann champoionklassen och blev bästa tik med Cert, Cacib och BIR. Därmed är hon nu även Estnisk Champion.

Amir vann  öppen klass på lördagen och blev två på söndagen. Iorek blev fyra i championklass på lördagen och vann klassen på söndagen. Han blev därefter 2:a bästa hane med Reserv-cacib.


September

16 september

Södermanlands Taxklubb höll sin årliga höstutställning i Malmköping.

Kenzo ställdes tillsammans med sin bror Bubben (Yxtanejdens Pinot Noir) i valpklass 4-6 månader. Kenzo blev 1:a och Bubben 2:a, båda med hederspris. Kenzo slutades sedan som BIS-2 valp.

Yxtanejdens Ottilia ställdes i Unghundsklass och vann den med Excellent och CK. Hon blev sedan 4:e bästa tik. Tack till husse och matte som kom med henne till Malmköping.

Yxtanejdens Geisha har nu hunnit bli 9 år. Hon har varit borta från utställningsringen i många år men idag kom denna pigga veteran och hälsade på. Hon blev 2:a i veteranklassen med Excellent och CK och därefter 3:e bästa tik. Jättekul att se henne igen efter så många år.


För tre år sedan tog vi championbild på pappa Iorek här i Högbo och i år var det Amirs tur att bli Svensk Utställningschampion här. Med resultatet Excellent, ck, 1:a i öppen klass och 4:e bästa hane med cert så kan han nu titulera sig SE UCH SE VCH Husniya's Almir-Al-Uday! Iorek fick även han Excellent med ck och placerade sig som 4:a i championklassen


Amir SE UCH SE VCH

Augusti

27 augusti

När SÖTK hade sitt ordinarie spårprov i Härad var det Gustav som fick åka medan vi andra var på utställning.

Gustav och Guiness som var dagens yngsta/äldsta ekipage (båda födda 2004) spårade till sig ett 1:a pris trots lite störningar i början av spåret.


Amir, Iorek och Luna har varit med på STOKKs nationella utställning där Amir vann öppen klass med Ck och därefter blev 3 bästa hane med Reserv-cert. Iorek 2:a i championklass med Ck och 4 bästa hane. Luna fick  Excellent i championklassen.


26 augusti

Östsvenska Taxklubben höll sin årliga utställning vid vackra Ulriksdals slott.

Kenzo blev BIR-valp 4-6 månader. Othello Excellent med CK i jaktklass och 4:e bästa hane med Reservcert. Octavia fick Excellent i jaktklass.

Kenzo avlutade sedan med att bli BIS Valp 4-6 månader.


13 augusti.

Dag 2 i Askersund vad det taxarnas tur. Othello och Octavia fick följa med.

Othello startade i jaktklass för första gången med Excellent, CK och därefter 2:a bästa hane med Cert och Reserv-Cacib

Octavia fortsatte också med Excellent, CK i jaktklass för att sedan bli 3:e bästa tik med Cert och Reserv-Cacib.


12 augusti. SKK Internationell utställning i Askersund.

Amir började med Excellent, CK och 1:a i öppen klass.

Iorek Excellent, CK och 1:a i championklass.

Amir blev sedan bästa hane med Cert och Cacib och Iorek  2:a bästa hane med Reserv-Cacib. Amir slutade sedan som BIM mot sin mamma Husniya som blev BIR.

Husniya blev sedan BIG 3.

Iorek ingick även i Dhawati uppfödargrupp som blev bästa grupp med HP.


Lördagen den 5 augusti åkte vi till VlTKs utställning i Sala för att Kenzo skulle få debutera i utställningsringen.

Han fick HP och blev BIR-valp och sedan BIS 1-valp.

Octavia var med som sällskap och eftersom hon nyligen passerat 15 månaders ålder anmäldes hon i jaktklass för första gången. Hon fick där Excellent, Ck, blev bästa tik med Cert och BIR för att i finalen sluta som BIS 2.


Dagen efter, den 6 augusti stod SÖTK som värd för årets SM i viltspår för taxar.

Norma hade med sina placeringar på höstprovet 2016 och vårprovet 2017 kvalificerat sig som SÖTKs kandidat. 20 taxar från hela landet deltog och provet genomfördes under mycket trevliga former med bas på Malmköpings camping och spåren lagda i Harpsundsskogarna.

Norma gjorde ett kanonbra spårarbete även med  lite störning av vildsvin. Det blev en jättestor överraskning när det visade sig att hon blev provets bästa hund med maximala 75 poäng och HP. Yxtanejdens Norma är därmed 2017 års SM vinnare i viltspår.

Årets SM-Vinnare i Viltspår: SE U(v)CH SE VCH Yxtanejdens Norma!

Juni

10-11 juni

På plats i Leksand och Dalarnas Kennelklubbs Nationella utställning inleddes med taxarna och Othello och Octavia var med i juniorklass. Båda vann sina klasser och placerade sig som 2:a bästa hane med Reserv-cert och 2:a bästa tik med Cert.

Söndagen var det dags för saluki och dessutom Ioreks födelsedag. Där fick vi även träffa Ioreks andra son och Amirs bror Amos. Amir blev 2:a efter Amos i unghundsklassen med CK.

Pappa Iorek vann championklassen, blev bästa hane med Amos som 2:a bästa hane med Cert och Amir som 4:e bästa hane. Iorek blev därefter BIR och avslutade med att bli 4:a i gruppfinalen.


5 juni

Tredje dagen i Norrköping var det åter igen Normas tur att vara med. Hon upprepade fredagens resultat genom att vinna championklassen med Excellent och CK, bli bästa tik med Cacib och därefter BIM.

Othello vann juniorklassen med CK, blev andra bästa hane med Cert. Han har nu blivit bästa junior tre dagar i rad.

Amir  fick Excellent 3 i unghundklassen och Iorek Excellent opl i en stor championklass.


Yxtanejdens Norma

Yxtanejdens Othello

4 juni

Idag blev det Luna som fick följa med till Norrköping. Hon ville inte vara sämre än Norma så hon blev också bästa tik med Cacib och därefter BIM.

Othello fick Excellent 1 i juniorklass, Amir Excellent 3 i unghundsklass och Iorek Excellent opl i stor championklass.


3 juni

Östergötlands Kennelklubb Internationella utställning i Norrköping.

Yxtanejdens Norma fick Excellent med CK i Championklassen, blev bästa tik med Cacib och därefter  BIM. Snyggt visad av Camilla!

Othello fick Excellent med CK i Juniorklass och blev därefter 3:e bästa hane.

Octavia fick Excellent och blev 2:a i juniorklassen.

Domare var Mia Sandgren


Maj

27 maj

På SvSR:s utställning i Gimo vann Amir unghundsklassen och placerade sig sedan som 4:e bästa hane. Iorek placerade sig på 2:a plats i championklassen. Han hade dessutom för första gången en avelsgrupp som fick HP.

Amir avslutade dagen med att bli BIS-Unghund


Norma BIS-4

20 maj

Vid SÖTKs utställning i Flen blev Norma BIS-4!

Hon vann championklassen med CK och blev därefter bästa tik och BIR. Stort grattis till Camilla som visade henne så fint!

Othello vann juniorklassen med CK och blev bästa hane med Cert och därefter BIM.

Octavia vann juniorklassen med CK och blev 2:a bästa tik med Cert.

Ottilia debuterade i utställningsringen med Excellent och 2:a i juniorklassen.

Domare var Eva Jönsson.


Norma BIS-4

6-7 maj

Nu har vi avslutat en intensiv helg som började i Lidköping på Skaraborgs Kennelklubb och deras internationella utställning. Amir var först ut där han blev 2:a med Excellent och CK i Juniorklass. Iorek kom på 3:e plats med Excellent och CK i Championklass. Domare var Kitty Sjong, Danmark.

Othello blev 1:a i Juniorklassen med Excellent och Octavia  vann Juniorklassen med Excellent och CK och därefter 3:e bästa tik med Cert. Domare var Bo Wallin.På söndagen var det dags för SÖTKs ordinarie viltspårprov i Harpsundsskogarna.

Guiness hittade mycket roligare färska spår efter vildsvin så att spåra ett gammalt blodspår var inte intressant för honom. Norma däremot var på ett bra humör och spårade kanonbra och fick ett 1:a pris


April

Othello och Iorek 2017

Uppfödargrupp med Iorek 2017

23 April

Wästmanlands Kennelklubb Nationella utställning i Västerås.

Amir vann Unghundsklassen med Excellent och CK. Iorek vann Championklassen med Excellent och CK för att därefter blir bästa hane och BIM.

Iorek var även med i Kennel Dhawatis uppfödargrupp som blev BIR-grupp och därefter  BIS-4 Uppfödargrupp. Domare var Magnus Hagstedt

Othello vann Juniorklassen med Excellent och CK. Han blev sen bästa hane med Cert och sedan BIR. Octavia blev tvåa i juniorklassen med Excellent. Domare var Perttu Ståhlberg, Finland.


Matbilder finns på oss i Galleriet

Glad Påsk

Glad Påsk önskar Yxtanejdens Kennel

Mars

25-26 mars

En helg fylld av aktiviteter i det härliga vårvädret.

Valparna äter, sover och mår bra hos mamma Maddis.

Amir har varit på LC- träning och klarat av de två sista licensloppen så nu är hans licens klar.

Octavia och Othello har gått spår och båda har klarat 1:a pris i öppen klass.23 mars

Tidigt på morgonen var det äntligen dags för 5 små svarta valpar att se dagens ljus.

Det blev 4 hanar och 1 tik. Stolta föräldrar är SE U(v)CH SE VCH SE JV-15 Yxtanejdens Madison Avenue och SE U(v)CH Red Top's Ozon.


5 mars

Västmanlands läns Taxklubb utställning i Surahammar.

Othello vann juniorklassen med Excellent och Ck och blev därefter 2:a bästa hane med Cert. Octavia vann även hon juniorklassen med Excellent och Ck och blev därefter 1:a bästa tik med Cert före Norma som placerade sig som 2:a bästa tik efter att ha vunnit championklassen. Även Molly (Yxtanejdens Moulin Rouge) var på plats och vann jaktklassen med Excellent. Octavia avslutade med att bli BIM. Vi avslutade med en uppfödargrupp som blev bästa grupp med Hp och även BIS-uppfödargrupp.

Octavia tog även en inteckning i Fagermons Kennels VP till vackraste långhåriga normalstora tax i juniorklass.


Februari

NY VALPKULL PÅ YXTANEJDEN OMKRING DEN 20 MARS


Läs mer under VALPKULLAR

5 februari

Värmlands Taxklubb först ut i år och Norma, Othello och Octavia följde med.

Othello och Octavia debuterade i officiell klass och Othello vann juniorklassen med CK och blev Bästa hane med Cert. Därefter var det Ocatavias tur som också vann juniorklassen med CK. Hon blev sedan även Bästa tik med Cert.

Norma gick i jaktklass och vann den med CK. Hon placerade sig som 2:a Bästa tik efter Octavia. Norma som nu fyllt två år blev idag svensk utställningschampion, SE U(v) CH.


Octavia BIR och Othello BIM
Norma SE U(V)CH.

Januari

29 januari

Nu har äntligen snön börjat smälta bort i skogen. I skogarna strax utanför Nyköping gick Octavia och Othello sina anlag i viltspår och båda blev godkända. Nu börjar den riktiga träningen i öppet spår!


Vår kära Cita (SE U(v)CH SE VCH Ida-Gulls Cita) har idag somnat in till sin sista vila, 13½ år gammal. Vår underbara familjemedlem har under dessa år haft 4 valpkullar med totalt 15 valpar. Hon var dessutom extramamma till en kull på 8 valpar som blev moderlösa när de endast var 3 dygn gamla. Vi bevarar alla minnen vi har tillsammans. Älskad, saknad men aldrig glömd. ❤