Aktuellt 2018

Aktuellt 2018

November

Den 21 november föddes valparna efter Yxtanejdens Madison Avenue (Maddis) och Lofotdachsens Elvis (Bastian) Det blev 3 tikar och 2 hanhundar. En tik och en hane är svarta med tanteckning, övriga röda.

Smålands Kennelklubb, internationell utställning i Växjö den 4 november.

Octavia vann championklassen med CK och blev bästa tik med CACIB och därefter BIM

Amir blev 4:a i championklassen med Excellent och CK.

Sannah blev kom på andra plats i juniorklassen.


Oktober

Lördag 20 oktober

En händelserik och aktiv dag för Amir som började dagen med LC klubbmästerskap hos Bråvikens LC. Amir sprang till sig en 2:a plats där hans syster Aleya vann och syster Amber kom på 3:e plats. Tre syskon i topp alltså! Jätteroligt. Mamma Husniya kom även hon på en hedrande 2:a plats i veteranklassen. Pappa Iorek kom på delad 7:e plats.

Amir missade prisutdelningen och de tog sig istället till Eskilstuna där både han och Iorek var anmälda till Sörmlands Vackraste Hund 2018. Iorek var lite stel efter sitt lopp och fick aldrig fram sina fina rörelser. Han blev utslagen redan i första omgången. Amir däremot mjukade snabbt upp sina stela muskler och var med ända vägen fram till en mycket hedrande 2:a plats!


7 oktober

Norra Taxklubben hade sin 60-års jubileums utställning i Matfors. Yxtanejdens Petit Chablis (Tipsy) som bor i Åsele var där och fick Excellent med CK i jaktklass, blev 1:a bästa tik med Cert och BIM. Stort grattis från oss!


6 oktober

Amir (Husniya's Almir-Al-Uday) blev Svensk Lure Coursing Champion, SE LCCH, vid internationellt LC-prov i Katrineholm. Han kom på 3:e plats med Cert. Därmed är även Amir, liksom sin far Iorek, trippelchampion (utställning, viltspår och LC)!


September

30 september

På Åland Dog Show vann Amir öppenklassen med CK och blev 4:e bästa hane.Iorek blev 2:a i championklassen med CK och därefter 2:a bästa hane med Reserv-cacib. Detta Reserv-cacib kommer att omvandlas till CACIB och därmed blir Iorek idag C.I.B. (Internationell utställningschampion).

Sanna som nyligen blivit junior fick följa med och debutera i juniorklass. Hon gjorde det med den äran genom att vinna juniorklassen med Excellent och CK. Hon blev slutligen BIM Junior.


23 september

Vid UTKs utställning i Storvreta vann Bubben (Yxtanejdens Pinot Noir) jaktklassen med Excellent och CK, blev därefter bästa hane och BIM.

Octavia vann championklassen med CK, blev bästa tik, BIR och slutligen BIS 2.


8-9 september

Vi åkte till Tånga Hed och tillbringade en trevlig helg i goda vänners sällskap vid utställningsringen. På söndagen vid Svenska Salukiringens utställning vann Amir bruksklassen och blev därefter BIM Brukshund där faster Lyra vann och blev BIS Brukshund. Sannah blev BIM-valp. Sannah och Iorek provade på att ställa upp i Par-klass och. det gick så bra att de blev BIS-Par.


September

Värmlands Taxklubb fyller 60 år i år och höll sin jubileumsutställning i Kristinehamn.

Vi tog med oss våra tre tikar Maddis, Luna och Octavia. På plats fanns även Bubben (Yxtanejdens Pinot Noir).

Pinot Noir vann jaktklassen med CK och blev därefter bästa hane med Cert och BIM

Yxtanejdens Madison Avenue vann championklassen med CK blev därefter bästa tik och BIR och BIS 3

Yxtanejdens Lunaya blev 2:a i championklassen med CK och andra bästa tik.

Yxtanejdens Octavia blev 3:a  med Excellent i championklassen.

Mor och son i BIR och BIM. Jättekul och stort grattis till Bubbens matte!

Med fyra hundar på plats deltog vi även i Uppfödargrupp där vi  började med att få ett HP på gruppen för att sedan sluta som BIS 1 uppfödare.

En mycket trevlig dag på en härlig utställningsplats. Stort tack till Emma och Ellinor för hjälp med handling!


Augusti

Stort grattis till Yxtanejdens Petit Chablis (Tipsy) som tagit sin tredje 1:a på viltspår och blivit SE VCH.

5 augusti

SM i viltspår hölls i Skåne och 21 hundar deltog under mycket torra, varma och delvis svåra terrängförhållanden med många viltstörningar.

Norma placerade sig på en mycket hedrande 9:e plats.


Juli

Octavia BIM

1 juli

Internationell utställning i Trondheim i strålande sommarvärme.

Octavia fick Excellent med CK och vann championklassen. Blev därefter bästa tik med Cert, CACIB och slutligen BIM. Octavia blev därmed även norsk utställningschampion, NO UCH.

Amir fick Excellent och blev 3:a i Öppen klass medan Iorek blev 4:e bästa hane.


Juni

17 juni

Salukiringens utställning på Tånga Hed genomfördes mestadels i regn.

Sannah som på dagen blev 6 månader blev 2:a med HP i Valpklass 6-9 månader.

Amir fick Excellent med CK i championklass men bäst gick det för Iorek som vann bruksklassen med CK och blev BIS Brukshund.


4 juni

Othello har idag tagit sin tredje 1:a i viltspår och är därmed svensk viltspårchampion, SE VCH.

Det var redan 20 grader varmt kl 08.00 på morgonen men trots den höga värmen så gjorde Othello ett jättebra spårarbete i den torra skogen.Maj

Söndag  27 maj.

Stort grattis till vår Yxtanejdens Norma med handler Camilla som blev bästa tik med nordiskt cert och BIM på Gimo Nordic Dog Show.


Samma dag var Sannah på lite mer utställningsträning på inofficiell utställning i Kolsva där Köpings lokala kennelklubb höll sin årliga utställning.

Sanna blev BIR och därefter BIG-2.


Amir som återigen var med som sällskap blev BIR och BIG-1 och slutade som Best In Show.
15 maj

Stort grattis vill vi på Yxtanejden säga till våra duktiga hundar Yxtanejdens Petit Chablis som bor i Åsele och idag har tagit sitt anlagsprov i viltspår samt till hennes bror Yxtanejdens Pinot Noir från Eskilstuna som idag tagit sin tredje 1:a och därmed är svensk viltspårchampion, SE VCH.10 maj åkte vi till Gubbängen utanför Stockholm för att fortsätta träningen för Sannah. Som ensam saluki valp med HP så blev hon ju BIR-valp och särefter BIG-1 valp.

Sannah placerade sig sen som BIS-3 valp där alla grupper deltog.

Amir var återigen med som barnvakt och blev BIR och BIG-3.5-6 maj

Helgen började med Östsvenska Taxklubbens utställning vid vackra Ulriksdals slott.

Med oss hade vi Othello och Octavia men även Pinot Noir (Bubben).

Bubben startade med att vinna juniorklassen med CK för att sedan placera sig som 4:e bästa hane med Cert. Bubben har varit duktig i skogen och har redan två 1:or i öppen klass viltspår.

Nästa ut var Othello som vann jaktklassen med CK och blev därmed svensk utställningschampion. Han slutade sedan som 3:e bästa hane.

Samma hundar följde med till Upplands Taxklubbs utställning i Storvreta på söndagen och även där så vann Bubben juniorklassen med CK och 2:a bästa hane med Cert. Othello vann jaktklassen med CK och blev därefter 1:a bästa hane och BIR. Slutade som BIS-2.

Octavia vann jaktklassen med CK och blev därmed även hon svensk utställningschampion. Hon slutade sedan som 2:a bästa tik.

Othello är därmed idag SE (v)CH och Octavia som även tagit sin tredje 1:a på spår är numera SE VCH  SE U(v)CH


1 maj

Utställningsdebut för Sannah, 4 månader, på SLKKs inofficiella utställning i Strängnäs. Trots dåligt väder i form av regn och kyla gick det väldigt bra för lilla Sannah. Hon blev BIR-valp, BIG-1 valp och slutligen BIS-4 valp i konkurrens med många andra fina valpar. Amir som fick följa med som sällskap blev BIR och BIG-1 i vuxen-klassen.


April

Idag har Octavia tagit sin tredje 1:a på viltspår och kan därmed titulera sig SE VCH.

Yxtanejdens Pinot Noir (Bubben) är på tillfälligt besök och fick möjlighet att också gå ett spår och få ett godkänt anlagsprov.


Välkommen hem säger vi till Zarabis Sannah!

Sannah föddes i Finland den 17 december 2017 på kennel Zarabis och äntligen är hon vaccinerad och klar att få komma hem till pappa Iorek och sin halvbror Amir.


Mars

Februari

Södermanlands Taxklubb höll sitt årsmöte den 28 februari. Där tilldelades vår Saga ( C.I.B NO & SE U(v)CH SE VCH Fairytale )  Svenska Taxklubbens bruksavelspris i brons.

Yxtanejdens kennel  tilldelades Svenska Taxklubbens bruksuppfödarpris i guld! Vi tackar  alla valpköpare som gjort detta möjligt genom att meritera era hundar både i skogen och i utställningsringen!


Vid SÖTKs rasspecial i Eskilstuna den 3 februari var det premiär för Yxtanejdens Pinot Noir i juniorklass. Han fick Excellent med CK, blev därefter bästa hane och slutligen BIM mot

Yxtanejdens Norma som vann championklassen och blev bästa tik och BIR. Norma slutade sedan som BIS 2.

Januari

Vi åkte till International Winter Dog Show i Åbo med Amir, Iorek och Octavia.

Amir var först ut i Öppen klass där han fick en 3:e placering med Excellent och CK.

Iorek fick Excellent och CK i Championklassen och blev därefter placerad som 4:e bästa hane med Cert. Han är därmed nu även finsk utställningschampion (FI UCH).

I taxringen så blev Octavia 2:a med CK i Jaktklass och därefter 3:e bästa tik.