aktuellt 2015

Aktuellt 2015

December

23 december

Yxtanejdens Norma stod för dagens julklapp då hon tog sin tredje 1:a öppen klass viltspår.

Hon blir i och med detta svensk viltspårchampion,  SE VCH.


Yxtanejdens Norma SE VCH

13 December

Norma debuterade i officiell utställningsklass på Nordisk Vinnarutställning i Stockholm och hon gjorde det med den äran. Hon placerade sig som 2:a med Ecxellent och CK i juniorklassen. Maddis gick i jaktklass och fick Ecxellent liksom Luna som också fick Excellent i championklassen.

Tillsammans med Yxtanejdens Ikaroz som var på besök från Norge så gick dessa hundar in i Uppfödargrupp och placerade sig på 2:a plats med HP.


8 december: Idag har Yxtanejdens Norma klarat sin första 1:a i öppen klass viltspår.


November

15 november var det dags för Amirs andra utställning. Idag på Östergötlands Kennelklubbs inofficiella valputställning i Mantorp. Mycket social träning blev det och även en bra placering med jättefin kritik. BIR-valp och därefter BIG-2.
Amir BIR-valp och BIG-2

Almir-Al-Uday, 4 månader

Cita BIS-4 Veteran


Vid Uppsala Läns Kennelklubbs inofficiella Mårtensutställning i Enköping den 8 november var det utställningspremiär för Amir som nu blivit 4 månader.

Han fick HP i klassen 4-6 månader och blev därefter 3:e bästa hane efter två hundar i klassen 6-9 månader. Cita fick följa med Amir som sällskap och "barnvakt" och fick då även gå in i ringen som veteran. Hon blev BIR-veteran och placerade sig därefter som BIS-4 Veteran. Cita fyller 12 år på tisdag!


Oktober

30 oktober:  Internationell utställning i Växjö och Iorek fick Excellent med CK i Championklass och slutade som 2:a bästa hane med Reserv-Cacib för domare Inga Siil från Estland.


29 oktober: Yxtanejdens Norma har idag klarat sitt anlagsprov i viltspår utan problem. Domare var Annelie Holmgren.


En härlig höstdag i oktober.

Yxtanejdens Norma, 9 månader

Fr vänster: Cita 12 år, farmor till Kimberly 4 år, som är mamma till Norma 9 mån.


Vid SvVk Östra utställning i Vallentuna den 18 oktober blev Iorek 2:a bästa hane för domare Carina Ekvall. Tillsammans med sina syskon Hakim, Java och Lyra blev de Bästa Uppfödargrupp med HP och därefter BIS-2 Uppfödargrupp. Stort grattis säger vi också till Lyra som blev BIS Brukshund.

September

26-27 september blev en bra avslutning på september. Vi började lördagen med att vara på Viking Dog Show på Åland där Iorek blev 2:a bästa hane med Reserv-Cert och Reserv-Cacib. Hans syster Lyra var med oss på resan och slog till med både BIR, BIG-1 och championat. Stort grattis till det!

Maddis och Luna fick nöja sig med  Excellent i sina respektive klasser.

Vi tog färjan över till Sverige på kvällen och landade strax utanför Uppsala för att vara med på Uppsala Taxklubbs rasspecial på söndagen. Där tog både Maddis och Luna revansch. Luna blev 2: a bästa tik och Maddis bästa tik med Cert och BIR. Hon avslutade sen dagen med att bli BIS-2!


Det fanns också en debutant i valpringen, nämligen Yxtanejdens Nymeria. Hon slog till med att blir BIR och BIS-3 Valp. Stort grattis från oss till de debuterande ägarna och lycka till i fortsättningen.


12 september

Så äntligen kom han hem vår nye familjemedlem Almir-Al-Uday.

Han föddes den 6 juli och har fram tills nu bott hos mamma Husnyia och sina 5 syskon. Nu får pappa Iorek ta över den fortsatta uppfostringen.


5-6 september tillbringades på Öland som bjöd på mycket växlande väder med både sol, regn och blåst. Både Maddis och Luna fick Excellent med CK i sina respektive klasser. Maddis slutade som 2:a bästa tik med Cert och Luna på platsen efter som 3:e bästa tik. Domare var Bertil Lundgren.

Iorek ställdes ut både lördag och söndag och fick Excellent i championklassen bägge dagarna för domarna Tina Permo, Sverige och Lisa Hudson, England.


På söndagen blev Iorek och syster Lyra BIS 1 i Parklass och han deltog även i BIS 1 Uppfödargrupp för Kennel Dhawati. Stort grattis till Kennel Dhawati!


Augusti

Lördag 22 augusti

Iorek blev Bästa Hane och BIM vid dagens nationella utställning på Täby i STOKKs regi.


Resultatet från dagens Viltspårs-SM för min glada pensionär blev ett 1:a pris med full poäng och en mycket hedrande 4:e plats! En fin present lagom till hans 11 års dag i morgon!

Stort Grattis till hans systerdotter Singoalla som blev årets SM-vinnare!!


Vid helgens nationella SKK utställning i Askersund 8-9 augusti inledde Iorek med att på lördagen bli 4:e bästa hane.

På söndagen var det taxarnas tur och Maddis vann jaktklassen och blev 2:a bästa tik med CERT.

Luna trivdes i värmen och blev 1:a bästa tik och därefter BIR och BIG 4.


Augusti började med en resa till Svenstavik där det var dubbelutställning för både saluki och taxar.

På lördagen den 1 augusti hade SvVk specialutställning och Iorek placerade sig som 2:a bästa hane med Recerv-Cacib.


På SKKs internationella utställning samma dag för taxar så blev Maddis 4:e bästa tik med Reserv-Cert och Luna blev bästa tik med Cacib och därefter BIM.


Dagen efter, den 2 augusti, blev Iorek 3:e bästa hane med Reserv-Cacib på SKKs internationella utställning.

På JHTKs utställning blev Maddis 2:a bästa tik med Cert och Luna blev 3:e bästa tik.


Juli

29 juli

Vår kära Alizia (SE U(V)CH SE VCH Ida-Gulls Alizia)  har idag somnat in till sin sista vila, 14 år gammal.

Vår underbara familjemedlem har under dessa år haft 3 valpkullar med totalt 22 valpar.

Alizia har varit den självklara flockledaren och vi bevarar alla våra ljusa minnen tillsammans med henne.

Älskad och saknad


25 juli var en händelserik dag.

Iorek och Luna var på internationell utställning i Riga, Lettland.

Iorek började dagen med att bli BIR med CERT och CACIB och blev därmed även lettisk champion, LV UCH. Han slutade sedan som BIG-2

Några timmar senare var det Lunas tur att gå in i ringen och även hon blev BIR med CERT och CACIB så nu kan även hon titulera sig LV UCH. Luna slutade som BIG-4.

Samma dag åkte Norma, Maddis och Cita till Dalarnas Taxklubbs utställning i Idkerberget.

Norma börade med att bli BIR-valp och BIS-2 valp. Grattis Camilla!

Maddis vann jaktklassen med CK och slutade som 2:a bästa tik med CERT.

Cita vann veteranklassen med CK och placerade sig efter Maddis som 3:e bästa tik.

Domare var Kerstin Henriksson.
Juni

Vilken dag för syskonen Iorek och Lyra! På Dalarnas Kennelklubbs nationella utställning den 14 juni vann Iorek championklassen och blev 1 Bhkl. Hans syster Lyra vann championklassen och blev 1 Btkl.

Lyra vann sedan över Iorek och blev BIR och Iorek BIM.

Domare var Elisabeth Janzon


Maj

Yxtanejdens Norma hade premiär i utställningsringen när Östergötlands Taxklubb hade sin utställning i Mjölby den 31 maj. Det kunde inte gå bättre! Hon blev BIR-valp med HP och därefter BIS-1 Valp!

Stort grattis Camilla och Norma!

Ålands Taxklubbs utställning den 24 maj lockade oss att ta en liten helgtripp till Åland och utställning för Maddis och Luna. Det resulterade i klassvinst för båda och därefter placerade sig tjejerna 1:a och 2:a i bästa tik med CERT och Finskt Championat till Luna och Reservcert till Maddis. Luna avslutade det hela med att bli BIM. Dagen till ära blev hon även Nordisk Champion!

Domare var Rune Fagerström, Finland

Vid Salukiringens utställning i Norberg den 16 maj placerade sig Iorek som 3:e bästa hane. Han ingick även i BIS-vinnande uppfödargrupp tillsammans med sina systrar.


Dagen efter, 17 maj, var det dags för VKLC Svealands Internationella LC-prov i Karbenning.

Iorek vann provet med 370 poäng och CACIL.

I och med den segern tog han även hem ett kombinationspris för bäst placerade saluki på gårdagens utställning och dagens LC-prov.


3 maj

Stort GRATTIS till SE VCH SE U(V)CH NO UCH Yxtanejdens Geisha som blev provets bästa hund vid SÖTKs ordinarie viltspårprov vid Harpsund. Vi är så stolta! Bra jobbat husse och Geisha!


På samma prov deltog även Maddis som tog sitt tredje 1:a pris och därmed blev svensk viltspårchampion, SE VCH. Maddis mormors far Guiness spårade även han till sig ett 1:a pris!

1 Maj

Nu har alla valpar flyttat till sina nya hem och vi önskar dom alla lycka till i framtiden.och hoppas naturligtvis att vi ska ses någon gång så vi kan få se deras utveckling.

April


Dhawati Uday Karam (Iorek) vann det nationella LC-provet i Sjöbo 11 april med CERT och är därmed Svensk Lure Coursing Champion, SE LCCH. Iorek kvalificerade sig även till LC-EM i Finland i och med denna vinst.

Stort GRATTIS till Yxtanejdens Lucinda (Lovis) som den 7 april tog sin tredje 1:a i öppen klass viltspår. Hon är därmed Svensk viltspårchampion, SE VCH.

4 april

Yxtanejdens Madison Avenue (Maddis) blev Svensk Juniorvinnare 2015 vid Stockholms Kennelklubbs internationella utställning i Kista på Påskafton. Hon vann Juniorklassen med CK och placerade sig därefter som 3 Btkl med Reserv-Cert. Domare var Zsuzsanna Petik, Ungern.


Yxtanejdens Madison Avenue, Svensk Juniorvinnare 2015.

GLAD PÅSK önskar Yxtanejdens Kennel

Mars

23 mars

Yxtanejdens Lucinda har på kort tid klarat av två öppen klass viltspår och vi grattar så mycket och håller tummarna för nästa prov.


Spårsäsongen startade bra 7 mars med att Maddis fick ett 1:a pris i öppen klass viltspår. Domare var Annelie Holmgren

Februari

Vid SöTKs årsmöte den 18 februari fick Guiness (C.I.B EE CH NORD U(V)CH SE U(V)CH NO UCH FI UCH SE VCH

DK U(S)CH N VV-12 EST Vet CH Red Top's Golden Goal) ta emot SVTKs Bruksavelspris i Guld

Maddis har fått en bra start på den officiella utställningskarriären denna helg då hon efter Värmlands Taxklubbs utställning i Lillerud, Karlstad 8 februari redan samlat på sig 2 CERT. Även idag vann hon juniorklassen med Excellent och CK och placerade sig sedan som 3:e bästa tik. Luna debuterade i championklass och placerade sig där på 2.a plats med Excellent och CK följd av mamma Saga på 3:e plats med Excellent och CK. Luna avslutade dagen som 2:a bästa tik och Saga som 4:e bästa tik. Domare var Bo Paulsson.

Luna blev Svensk utställningschampion vid SÖTK:s utställning den 7 februari och kan nu titulera sig SE U(v)CH NO UCH SE VCH SE JV-13 Yxtanejdens Lunaya.

Maddis klev in i ringen som junior för första gången på officiell utställning. Där fick hon Excellent med CK och slutade som 4 Btkl med CERT. Domare var Jens Myrman.

Januari


Den 20 januari fick Kimberly 4 valpar. En röd och en svart tik samt en röd och en svart hane.

Nu är det bara en vecka kvar